Punjene paprike bez glutena

  • Broj osoba: 4
  • Priprema: 2h
Print

Sastojci

Priprema

Paprike oprati i očistiti od semenki, Oprati i iseći paradaiz za zatvaranje paprika. Očistiti obe vrste luka i sitno iseckati. Pirinač oprati u tri vode pa mu dodati meso, luk, jaja, začin, so i papriku te sve dobro sjediniti i izmešati. Smesom napuniti paprike i zatvoriti isečenim paradaizom.

Poređati paprike u šerpu i naliti vodom. Poklopiti dok ne prokuva a onda smanjiti temperaturu i krčkati 1h. Kada su paprike kuvane izvaditi ih iz vode i napraviti zapršku od gustina, mlevene crvene paprike i suvog začina koje smo sve dobro razmutili u vodi i uz neprestano mešanje dodali u kljucalu vodu od paprike.  Kada se zaprška zgusne smanjiti vatru i lagano vratiti paprike. Kuvati još 10 minuta na laganoj vatri.