Bezglutenske pljeskavice

Bezglutenske pljeskavice

  • Broj osoba: 4
Print

Sastojci

Priprema

a prilog:Kvasac izmrviti u posudi za mešanje, dodati šećer i malo mleka, sve to malo razmutiti viljuškom i dodati ostatak mleka, ulje, brašno i so. Sve sastojke dobro izmiksirati. Oblikovati lopte i formirati od njih lepinje. Premazati žumancetom zaseći x po sredini svake lepinje i posuti ih susamom. Ostaviti 10tak minuta da odmore i zatim ih staviti u rernu na 250 stepeni da se peku 15 minuta.
Pripremiti pljeskavice od mesa, luka bibera i začina, oblikovati loptu veličine dlana i rastanjiti što tanje oklagijom između dve najlon folije. Peći pljeskavice sa obe strane po 5 minuta. Lepinje preseći premazati kečapom i posuti origano, staviti zelenu salatu pa meso, na meso poređati paradajiz, rendani sir i gornji deo namazati majonezom pa poklopiti lepinju.